Arki liikuttaa: tässä me olemme

Leikki

” Harrastan jalkapalloa, juoksua ja tanssia. Harrastuksissa tärkeää on sellaiset asiat, joita ei voi vertailla. Hauskinta tanssissa on pyöriminen, jalkapallossa syöttely ja juoksussa minimaraton. Ulkoilu on kivaa!” Leikkiosiossa tarkastellaan lasten liikkumiseen ja urheiluharrastuksiin liittyviä kysymyksiä.

Into

”Harrastan jalkapalloa, juoksua ja kontrabasson soittoa. Harrastuksissa tärkeää on oppiminen ja hauskinta on harjoittelu. Kaikkien kannattaisi liikkua, että saa raitista ilmaa. Erityisesti olen kiinnostunut jalkapallosta, jossa suosikkipelaajiani ovat Neymar ja Messi.” Into-osiossa käsiteellään erityisesti urheiluknoppologiaa, motiavaatioon ja urheilupsykologiaan liittyviä teemoja.

Taito

IMG_3804

Ilon kautta ©Päivi Kippola

”Olen Janne, enkä mielestäni kuulu tämän otsikon alle. Olen tässä ehkä siksi, että viime syksyinen maratonvalmennus sai minut siinä määrin koukkuun, että vuonna 2017 on luvassa uusi projekti saman valmentajan kanssa. Valmennus alkaa huhtikuussa ja huipentuu näillä näkymin syyskuussa toivottavasti maratonennätykseen. Sitä ennen on luvassa yhteinen maraton Wienissä. Voi olla että jotain muutakin kivaa keksitään. Lisäksi valmennus jatkuu myös jalkapallon puolella, luultavasti enenevässä määrin. Liikun jatkossakin hymyssä suin ja välillä vähän kunniaa himoitenkin.”  Taito-osiossa keskitytään valmentamiseen ja valmennukseen sekä tavoitteelliseen liikkumiseen yksityiskohtaisemmin.

Sitkeys

IMG_5941

Poluilla me and myself ©Päivi Kippola

”Olen Päivi. Harrastan kestävyysjuoksua ja kuntosalia.  Juoksuharrastuksen olen aloittanut, kun lapset olivat pieniä. Välillä lenkkeilen yksin, välillä kaksin puolison kanssa ja useinmiten koko perheellä. Juoksu tasapainottaa elämää ja tuulettaa ajatuksia. Ja harrastus on tarpeeksi joustavaa äiti-ihmiselle. Olen juossut neljä kokomaratonia ja kymmenisen puolimaratonia. Viime vuonna laajensimme juoksualustaskaalaa asfaltilta ja lenkkipoluilta metsiin. Matkat ovat pidentyneet vuosien varrella, mutta vauhti ei ole juurikaan noussut. Seuraavana haastena on 55 km Hetta-Pallaksella”. Sitkeysosiossa tarkastellaan juoksuharrastuksen ja muun elämän yhteensovittamista, ravintoa ja liikkujan huoltotoimenpiteitä sekä harrastusten haasteita ja arkipäivää. Minä olen myös se, joka on usein kameran takana. Nautin, kun kohtaan metsäpoluilla ihastuttavia kasveja, taianomaista sumua, kuuraa, eläimiä, ensimmäisen jääriitteen tai solisevan puron – ja usein myös kuvaan sen.